Valmiussuunnitelma versio 5 / 2.4.2015


Tämä suunnitelma on tehty vesihuoltolaitoksen huoltotoimenpiteiden sekä poikkeustilanteiden hallitsemiseksi.

Varallaolonumerot:
Ilmoitus häiriöstä tehdään ensisijaisesti vesiosuuskunnan varallaolonumeroihin
040-773 2371
Mikäli et jostain syystä saa soittamalla yhteyttä yllä olevaan varallaolonumeroon, lähetä tekstiviesti ko. numeroon ja ilmoita asiasta lähimmälle muulle osuuskunnan hallituksen jäsenelle .

Viestintä kiinteistönomistajille:

Osuuskunnan pääasiallinen viestintäkanava on osuuskunnan nettisivut, http://www.nummimaenvesiosuuskunta.fi
Akuuteissa häiriötilanteissa voidaan osuuskunnan palvelujen käyttäjille viestiä myös tekstiviestitse.
Mikäli sinulla on epäilys, että ajan tasalla oleva kännykkänumerosi ei ole osuuskunnan tiedossa, ilmoita numero osuuskunnan sähköpostiosoitteeseen tai viesti se soittamalla tai tekstiviestillä osuuskunnan varallaolonumeroon.
Ilmoita aina numeron muuttuessa uusi numerosi osuuskunnalle. (vesimittarilukemien ilmoittaminen tapahtuu myös tekstiviestillä)


Toiminta Häiriötilanteissa


A) Pumppuaseman häiriötilan merkkivalo palaa

=> ilmoita asiasta osuuskunnan varallaolonumeroon
B) Jätevesi ei poistu
Tarkista vesiosuuskunnan nettisivuilta ( Nummimäen vesiosuuskunta ), onko viasta ilmoitusta sivulla. Selvitä ensin mikäli mahdollista, onko tukos oman kiinteistösi alueella. Mikäli linjastossa on pumppuasema  käy tarkastamassa, palaako pumppuaseman häiriötilan merkkivalo ja onko pumppukaivo mahdollisesti täyttynyt jätevedestä. Mikäli tukos on omalla kiinteistölläsi, ota yhteys puhdistus- ja huoltofirmaan. Mikäli vika ei ole omalla kiinteistöllä tai vika on pumpussa, ota yhteys osuuskunnan varallaolonumeroon.
C) Talousvettä ei tule
Tarkista Nurmijärven kunnan / Nurmijärven veden nettisivulta (  http://www.nurmijarvi.fi/ ), onko kyse laajemmasta jakeluhäiriöstä. Tarkista vesiosuuskunnan nettisivuilta, onko viasta ilmoitusta sivulla. Selvitä ensin, onko vika mahdollisesti oman kiinteistösi alueella. Mikäli näin on sulje jakoavaimella kiinteistösi rajalla oleva vesijohtoventtiili, jotta putkirikon tapauksessa vettä ei valu turhaan maahan tai rakennuksen rakenteisiin. Kutsu putkihuoltofirma korjaamaan vika. Mikäli vika ei ole omalla kiinteistöllä tai et ole asiasta varma, ota yhteys osuuskunnan varallaolonumeroon.
D) Talousvesi on huonolaatuista
Esim. aiheuttaa vatsatautia tai vesi on selkeästi värjäytynyt tai siinä on haju- / makuhaittoja; Tarkista Nurmijärven kunnan / Nurmijärven veden nettisivulta, onko kyse laajemmasta ongelmasta. Tarkista vesiosuuskunnan nettisivuilta, onko asiasta ilmoitusta sivulla. Toimi ohjeiden mukaisesti. Mikäli asiasta ei ole tietoja netissä, ota yhteys osuuskunnan varallaolonumeroon ja ilmoita ongelmasta.
E) Sähkökatkos
Katkoksen pitkittyessä osuuskunnasta otetaan yhteyttä sähkölaitokseen arvion saamiseksi katkoksen kestosta, jotta jätevesipumppujen toimimattomuudesta ei aiheudu vahinkoja.

Yhteystietoja

Varallaolonumero: 040 773 2371

Verkosto:
Sakari Ruusuvirta
    0500 819 644
    Mäkimaantie 31
    sakari.ruusuvirta [ät] kolumbus.fi

Puheenjohtaja:
Petri Korpisalo
    050 5938382
    Nummipellontie 14 A
    petri.korpisalo [ät] gmail.com

Nurmijärven kunnan edustaja
    09 250021
    Nurmijärven kunta, Keskustie 2B
    etunimi.sukunimi [ät] nurmijarvi.fi

Internet-osoitteita ja puhelinnumeroita:

Osuuskunta
www.nummimaenvesiosuuskunta.fi

nummimaenvesiosuuskunta(ät)gmail.com

Nurmijärven kunta
www.nurmijarvi.fi
puh. (09) 250 021

NUMMIMÄEN VESIOSUUSKUNTA, VARAUTUMISSUUNNITELMA 30.12.2016

NVO Varautumissuunnitelma